Wit­te kool en ro­de bie­ten pick­les

Geef vlees en vis extra smaak met deze ingemaakte groenten.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Geef vlees en vis extra smaak met deze ingemaakte groenten. 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • afsluitbare pot van 700 ml of 2 van 350 ml

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de azijn, water, suiker, specerijen en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. koken. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken in kunnen trekken. Schil de biet en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Meng met de witte kool en verdeel over een afsluitbare pot. Schenk de vloeistof over de groenten tot deze helemaal onder staan. Vul anders aan met water. Sluit de pot(ten) en zet min. 1 dag in de koelkast. Serveer bij gegrild of gebakken vlees, gevogelte en vis.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 3 g
Tags

Witte kool en rode bieten pickles

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te kool en ro­de bie­ten pick­les

1
1
  • 250 ml appelciderazijn
  • 200 ml kraanwater
  • 125 g kristalsuiker
  • 4 steranijsjes
  • 1 el zwarte-peperkorrels
  • 1 el venkelzaad

Doe de azijn, water, suiker, specerijen en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook.

2
2

Draai het vuur laag en laat 10 min. koken. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken in kunnen trekken.

3
3
  • 1 rauwe rode biet
  • 150 g gesneden witte kool

Schil de biet en rasp met de grove rasp in de keukenmachine. Meng met de witte kool en verdeel over een afsluitbare pot.

4
4

Schenk de vloeistof over de groenten tot deze helemaal onder staan. Vul anders aan met water. Sluit de pot(ten) en zet min. 1 dag in de koelkast.

5
5

Serveer bij gegrild of gebakken vlees, gevogelte en vis.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.