Ci­troen­taart met aard­bei­en

Een heerlijke taart zonder geraffineerde suikers. Voor een zalige zondag. Of maandag, of dinsdag...

  • gebak
  • 10 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Een heerlijke taart zonder geraffineerde suikers. Voor een zalige zondag. Of maandag, of dinsdag... 10 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)
  • bakpapier
  • blindbakvulling

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, kokospalmsuiker en het zout in een kom. Breek er 1 ei boven. Snijd 100 g boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met 20 g boter. Neem het deeg uit de koelkast en duw het gelijkmatig in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een stuk bakpapier op. Vul de vorm met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
  3. Smelt de rest van de boter in een steelpan op laag vuur.
  4. Rasp ondertussen de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het limoenrasp en -sap in een kom. Voeg de rest van de eieren en de agavesiroop toe. Meng met een garde. Roer de gesmolten boter erdoor.
  5. Neem de vorm uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.
  6. Schenk de citroenvulling op de bodem en zet weer terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak nog ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem daarna uit de vorm.
  7. Snijd de aardbeien in kwarten. Versier de taart ermee.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags

Citroentaart met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­taart met aard­bei­en

1
1
  • 150 g bloem
  • 50 g kokospalmsuiker
  • ½ tl zout
  • 1 ei

Meng de bloem, kokospalmsuiker en het zout in een kom. Breek er het ei boven.

2
2
  • 100 g koude boter

Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.

3
3

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

5
5
  • 20 g koude boter

Vet de taartvorm in met de boter. Neem het deeg uit de koelkast en duw het gelijkmatig in de vorm.

6
6

Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een stuk bakpapier op. Vul de vorm met de blindbakvulling.

Blind bakken

Instructievideo

00:50 min.

7
7

Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 100 g koude boter

Smelt de rest van de boter in een steelpan op laag vuur.

9
9
  • 2 citroenen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het limoenrasp en -sap in een kom.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

10
10
  • 3 eieren
  • 350 ml lichte agavesiroop

Voeg de rest van de eieren en de agavesiroop toe. Meng met een garde. Roer de gesmolten boter erdoor.

11
11

Neem de vorm uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.

12
12

Schenk de citroenvulling op de bodem en zet weer terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak nog ca. 30 min. in het midden van de oven.

13
13

Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem daarna uit de vorm.

14
14
  • 250 g aardbeien

Snijd de aardbeien in kwarten. Versier de taart ermee.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.