Azi­a­ti­sche groen­teroer­bak met sei­tan en ket­jap

Een avondje Aziatisch wordt ook een avondje zonder vlees door de bijzondere oosterse vleesvervanger seitan.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een avondje Aziatisch wordt ook een avondje zonder vlees door de bijzondere oosterse vleesvervanger seitan. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne, halve ringen. Doe de seitan in een zeef, laat uitlekken en vang de bouillon op. Dep de seitan droog met keukenpapier. Halveer eventueel grote stukken. Doe de seitan in een kom en meng met de bloem.
  2. Verhit 300 ml olie in een koekenpan en bak de seitan in 3 min. krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap en 100 ml van de opgevangen bouillon. Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg de paprika, tuinerwten en ketjapsaus toe en roerbak 3 min. Voeg de noedels toe en bak 1 min. mee. Snijd de koriander fijn. Schep de noedels in een schaal, verdeel de seitan, sesamzaad en koriander erover en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 4 g
Tags

Aziatische groenteroerbak met seitan en ketjap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche groen­teroer­bak met sei­tan en ket­jap

1
  • 250 g eiernoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne, halve ringen.

3
  • 380 g seitan naturel

Doe de seitan in een zeef, laat uitlekken en vang de bouillon op. Dep de seitan droog met keukenpapier. Halveer eventueel grote stukken.

4
  • 3 el bloem

Doe de seitan in een kom en meng met de bloem.

5
  • 300 ml zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de seitan in 3 min. krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el ketjap manis

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap en 100 ml van de opgevangen bouillon.

7
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 200 g tuinerwten

Verhit de olie in een wok. Voeg de paprika, tuinerwten en ketjapsaus toe en roerbak 3 min. Voeg de noedels toe en bak 1 min. mee.

8
  • 15 g koriander
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Snijd de koriander fijn. Schep de noedels in een schaal, verdeel de seitan, sesamzaad en koriander erover en serveer.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.