Ro­zij­nen­pan­nen­koek­jes met le­mon curd

Goede reden om niet te veel te eten: dan houd je plek over voor deze super-de-luxe pannenkoekjes.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch Goede reden om niet te veel te eten: dan houd je plek over voor deze super-de-luxe pannenkoekjes. 4 personen
3 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de melk en poffertjesmix in een kom tot een glad beslag. Meng het ei, de olie en eventueel zout erdoor. Meng de zuivelspread met de lemon curd.
  2. Verhit de helft van de boter in acht pannetjes. Giet in elk pannetje een laagje beslag en bestrooi met de helft van de rozijnen. Bak de pannenkoekjes 8 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
  3. Bestrijk de pannenkoekjes met een laagje roomkaas en garneer met de blauwe bessen.

bewaartip:

Je kunt het pannekoekenbeslag en de lemoncurd-roomkaas al voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­zij­nen­pan­nen­koek­jes met le­mon curd

1
1
  • 200 ml melk
  • 100 g poffertjesmix
  • 1 ei
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g zuivelspread light
  • 1 el lemon curd

Roer de melk en poffertjesmix in een kom tot een glad beslag. Meng het ei, de olie en eventueel zout erdoor. Meng de zuivelspread met de lemon curd.

2
2
  • 12½ g boter
  • 1 el rozijnen

Verhit de boter in acht pannetjes. Giet in elk pannetje een laagje beslag en bestrooi met de rozijnen.

3
3
  • 12½ g boter
  • 1 el rozijnen

Bak de pannenkoekjes 8 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.

4
4
  • 90 g blauwe bessen

Bestrijk de pannenkoekjes met een laagje roomkaas en garneer met de blauwe bessen.

bewaartip:

Je kunt het pannekoekenbeslag en de lemoncurd-roomkaas al voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.