Ba­by-pak­soi met wok­pad­den­stoe­len & bief­stuk in zwar­te­bo­nen­saus

De familie paksoi heeft er een kleintje bij. En die smaakt zó lekker in deze wokschotel.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De familie paksoi heeft er een kleintje bij. En die smaakt zó lekker in deze wokschotel. 4 personen
2 60

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de baby-paksoi in de lengte in kwarten. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
  2. Verhit 1 el van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de vijfkruidenpoeder, paddenstoelen en de helft van de bosui ca. 3 min. Voeg de baby-paksoi toe en roerbak 2 min.
  4. Voeg de zwartebonensaus, het water en de suiker toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  5. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer naast de groenten. Lekker met rijst.

serveertip:

Lekker met rijst.

video

Pad­den­stoe­len schoon­ma­ken

Instructievideo - 01:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Baby-paksoi met wokpaddenstoelen & biefstuk in zwartebonensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­by-pak­soi met wok­pad­den­stoe­len & bief­stuk in zwar­te­bo­nen­saus

1
1
  • 320 g baby-paksoi's
  • 3 bosuitjes
  • 200 g Aziatische paddenstoelen om te wokken

Snijd de baby-paksoi in de lengte in kwarten. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 300 g biefstukken

Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.

Biefstuk bakken

Instructievideo

02:37 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de vijfkruidenpoeder, paddenstoelen en de helft van de bosui ca. 3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Voeg de baby-paksoi toe en roerbak 2 min.

5
5
  • 2 el zwartebonen-knoflooksaus
  • 3 el kraanwater
  • 1 el suiker

Voeg de zwartebonensaus, het water en de suiker toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

6
6

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer naast de groenten.

serveertip:

Lekker met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.