Groe­ne as­per­ges met sal­sa van to­maat, ui en kap­per­tjes

Glutenvrij, lactosevrij én veganistisch: dit knapperige bijgerecht kun je iedereen voorzetten.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Glutenvrij, lactosevrij én veganistisch: dit knapperige bijgerecht kun je iedereen voorzetten. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (18 x 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel de knoflook erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Sprenkel de olie erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Doe met de ui en kappertjes bij de tomaat.
  3. Neem de asperges uit de oven en schep 4 el van de olie bij de tomatensalsa. Schep om. Schep de tomatensalsa op de asperges.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne as­per­ges met sal­sa van to­maat, ui en kap­per­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g groene asperges
  • 1 teen knoflook

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel de knoflook erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 ml olijfolie

Sprenkel de olie erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 3 trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom.

6
6
  • 1 groene peper

Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

7
7
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el kappertjes

Snipper de ui. Doe met de peper en kappertjes bij de tomaat.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

8
8

Neem de asperges uit de oven en schep 4 el van de olie bij de tomatensalsa. Schep om. Schep de tomatensalsa op de asperges.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.