Ga­do­ga­dowrap

Indonesië meets Mexico in dit supersmakelijke gerecht. Iedereen maakt aan tafel zijn eigen wrap.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Indonesië meets Mexico in dit supersmakelijke gerecht. Iedereen maakt aan tafel zijn eigen wrap. 4 personen
2 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
  3. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
  4. Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
  5. Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
  6. Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de seroendeng in een schaaltje.
  7. Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer alles los en laat iedereen naar smaak zijn eigen tortillawrap vullen.

serveertip:

Lekker met extra sambal, als je van pittig houdt.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.065 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 69 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 1.985 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gadogadowrap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­dowrap

1
1
  • 200 g sperziebonen
  • ½ winterpeen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.

2
2

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min.

3
3
  • 150 g gesneden spitskool

Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).

4
4
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

5
5
  • 3 cm verse gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 1½ el sambal manis

Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6
  • 75 ml ketjap manis
  • 200 g pindakaas met stukjes noot

Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7
  • 8 tortillawraps
  • 100 g seroendeng

Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de seroendeng in een schaaltje.

8
8
  • 125 g taugé

Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover.

9
9

Serveer alles los en laat iedereen naar smaak zijn eigen tortillawrap vullen.

serveertip:

Lekker met extra sambal, als je van pittig houdt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.