Ga­do­ga­do met rijst

Deze klassieker is een heerlijke mengelmoes van veel verse groente, ei en satésaus.

(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Deze klassieker is een heerlijke mengelmoes van veel verse groente, ei en satésaus. 4 personen
3 151

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
  3. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
  4. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
  5. Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
  6. Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
  7. Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.

serveertip:

Lekker met kroepoek.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.525 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gadogado met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do met rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g sperziebonen
  • ½ winterpeen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.

3
3

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min.

4
4
  • 150 g gesneden spitskool

Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).

5
5
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

6
6
  • 3 cm verse gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 1½ el sambal manis

Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

7
7
  • 75 ml ketjap manis
  • 200 g pindakaas met stukjes noot

Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.

8
8
  • 125 g taugé
  • 50 g gebakken uitjes

Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.

serveertip:

Lekker met kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.