Ge­kook­te kwar­tel­ei­tjes met 2 dip­jes

Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Het ultieme paashapje, en dat met twee heerlijke dipjes. 4 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, de paprikapoeder en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Laat iets afkoelen op een bord en doe met de amandelen in de keukenmachine of vijzel. Maal tot grof kruim.
  2. Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  3. Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en het citroensap. Serveer samen met het noten-specerijenmengsel als dipjes bij de kwarteleitjes.

bewaartip:

Je kunt dit recept een dag van tevoren maken. Bewaar de cocktailsaus en de ongepelde eitjes afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten-specerijenmix in een luchtdicht afgesloten bakje buiten de koelkast.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gekookte kwarteleitjes met 2 dipjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­kook­te kwar­tel­ei­tjes met 2 dip­jes

1
1
  • 1 el sesamzaad
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad, de paprikapoeder en komijn 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 25 g ovenroasted amandelen

Laat iets afkoelen op een bord en doe met de amandelen in de keukenmachine, of gebruik een vijzel. Maal tot grof kruim.

3
3
  • 24 kwarteleieren

Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

4
4
  • 4 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • ½ el worcestershiresauce
  • 1 el citroensap

Meng voor de cocktailsaus de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en het citroensap.

5
5

Serveer samen met het noten-specerijenmengsel als dipjes bij de kwarteleitjes.

bewaartip:

Je kunt dit recept een dag van tevoren maken. Bewaar de cocktailsaus en de ongepelde eitjes afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten-specerijenmix in een luchtdicht afgesloten bakje buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.