Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

Brunchidee, bij de borrel, als avondmaaltijd: deze quiche is een echte alleskunner.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Brunchidee, bij de borrel, als avondmaaltijd: deze quiche is een echte alleskunner. 8 personen
3 134

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bosui in ringetjes. Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn. Meng de bosui en dille met de garnalen en zalm. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de visvulling erover.
  3. Klop de mosterd, crème fraîche en eieren los en verdeel gelijkmatig over de vulling. Verkruimel de kaas erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
  4. Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.

combinatietip:

Lekker met babyspinazie en citroenpartjes.

Tip:

Ook lekker als hoofdgerecht! Het recept is dan voor 4 personen.

bewaartip:

Je kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalmquiche met dille en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g zalmfilet
  • 6 bosuitjes
  • 15 g dille

Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bosui in ringetjes. Houd een paar takjes dille achter als garnering en snijd de rest fijn.

3
3
  • 300 g rauwe & gepelde garnalen

Meng de bosui en dille met de garnalen en zalm. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 270 g bladerdeeg

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en verdeel de visvulling erover.

5
5
  • 1 el grove mosterd
  • 125 g crème fraîche light
  • 3 eieren

Klop de mosterd, crème fraîche en eieren los en verdeel gelijkmatig over de vulling.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

6
6
  • 100 g geitenkaas blanc 50+

Verkruimel de kaas over de vulling en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

7
7

Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

8
8

Neem de quiche uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster. Verwijder de vorm en garneer met de rest van de dille.

combinatietip:

Lekker met babyspinazie en citroenpartjes.

bewaartip:

Je kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.