Pa­pri­ka's ge­vuld met tui­n­erw­ten en ge­hakt

Gevulde paprika is niet voor niets een klassieker. Wij doen tuinerwten, kruiden en oosterse specerijen door het gehakt. Deze móet je proeven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Gevulde paprika is niet voor niets een klassieker. Wij doen tuinerwten, kruiden en oosterse specerijen door het gehakt. Deze móet je proeven. 4 personen
3 117

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min. Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om. Haal de blaadjes van de peterselie, houd er een paar achter als garnering en snijd de rest fijn.
  3. Meng de peterselie met de tuinerwten door het gehakt en vul de paprika’s ermee. Zet de paprika’s nog ca. 10 min. in de oven. Garneer met de achtergehouden peterselie. Lekker!

variatietip:

Houd je van pittig? Meng een halve eetlepel sambal door de helft van de gehaktvulling voor je de paprika's vult.

variatietip:

De gevulde paprika’s kun je ook maken met mini-paprika's (snoepgroente). Lekkere borrelhap!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka's ge­vuld met tui­n­erw­ten en ge­hakt

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 6 paprika's

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten.

3

Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 min. in de oven.

4
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 g zonnebloempitten

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min.

5
  • 1 el baharat
  • 300 g rundergehakt

Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.

6
  • 20 g platte peterselie

Haal de blaadjes van de peterselie, houd er een paar achter als garnering en snijd de rest fijn.

7
  • 250 g tuinerwten

Meng de peterselie met de tuinerwten door het gehakt en vul de paprika’s ermee. Zet de paprika’s nog ca. 10 min. in de oven.

8

Garneer met de achtergehouden peterselie. Lekker!

variatietip:

Houd je van pittig? Meng een halve eetlepel sambal door de helft van de gehaktvulling voor je de paprika's vult.

variatietip:

De gevulde paprika’s kun je ook maken met mini-paprika's (snoepgroente). Lekkere borrelhap!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.