Mez­ze met fe­ta

Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief. 4 personen
4 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 150 g feta in plakjes. Snijd de uien in dunne ringen en snijd de dille en muntblaadjes fijn. Doe alles in een schaal, bestrooi met peper en schenk de citroenolie erover. Dek af en laat 2 uur buiten de koelkast marineren.
  2. Laat de paprika uitlekken en doe met 150 g feta, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar 2 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de rest van de feta in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise), snijd de rode peper in dunne ringen en snijd de knoflook in plakjes. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierde olijfolie bij de feta en rode peper. Laat 2 uur buiten de koelkast marineren.
  4. Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven bij de borrel.

combinatietip:

Lekker met Turks brood.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 64 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.665 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mezze met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­ze met fe­ta

1
1
  • 150 g feta
  • 2 rode uien
  • 10 g dille
  • 10 g munt

Snijd de feta in plakjes. Snijd de uien in dunne ringen en snijd de dille en muntblaadjes fijn.

2
2
  • 100 ml citroenolijfolie

Doe alles in een schaal, bestrooi met peper en schenk de citroenolie erover. Dek af en laat 2 uur buiten de koelkast marineren.

3
3
  • 150 g feta
  • 150 g gegrilde rode paprika's
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Laat de paprika uitlekken en doe met de feta, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4

Breng op smaak met peper. Bewaar 2 uur afgedekt in de koelkast.

5
5
  • 100 g feta
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook

Snijd de feta in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise), snijd de rode peper in dunne ringen en snijd de knoflook in plakjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

6
6
  • 280 g Groene olijven bella cerignola
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierde olijfolie bij de feta en rode peper. Laat 2 uur buiten de koelkast marineren.

7
7

Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven bij de borrel.

combinatietip:

Lekker met Turks brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.