Ko­ko­s­yog­hurt­taart met man­go

Geef een tropisch tintje aan je dag met deze frisse, zonnige voorjaarstaart.

  • gebak
  • 12 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Geef een tropisch tintje aan je dag met deze frisse, zonnige voorjaarstaart. 12 personen
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 18 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
  2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de kokosolie erdoor. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  3. Week 6 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Schil ondertussen 1 mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en verdeel over de koekbodem. Breng in een steelpan 2 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost.
  4. Spatel de gelatine door de kokos-limoen yoghurt en verdeel over de koekbodem. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  5. Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Laat de mangoschijven uitlekken en doe met de crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer.
  6. Breng in een steelpan 1 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel gelijkmatig over de kokosyoghurt. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  7. Neem de taart uit de koelkast. Schil de 2e mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en leg als een waaier op de taart. Rasp de groene schil van de limoen over de taart en serveer.

bereidingstip:

In plaats van kokosyoghurt kun je standyoghurt kokos (4 x 125 g) gebruiken.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kokosyoghurttaart met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­ko­s­yog­hurt­taart met man­go

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 15 g kokosolie

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

3
  • 125 g Nizza kokos
  • 60 g kokosolie

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de kokosolie erdoor.

4

Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

5
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 eetrijpe mango

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en verdeel over de koekbodem.

6
  • 2 el kraanwater

Breng in een steelpan het water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost.

7
  • 600 ml kokos-limoen

Spatel de gelatine door de kokos-limoen yoghurt en verdeel over de koekbodem. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Tip: In plaats van kokosyoghurt kun je standyoghurt kokos (4 x 125 g) gebruiken.

8
  • 2 blaadjes gelatine
  • 425 g mangoschijven op siroop
  • 125 g crème fraîche

Week de gelatine 5 min. in koud water. Laat de mangoschijven uitlekken en doe met de crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer.

9
  • 1 el kraanwater

Breng in een steelpan het water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost.

10

Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel gelijkmatig over de kokosyoghurt. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

11
  • 1 eetrijpe mango

Neem de taart uit de koelkast. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en leg als een waaier op de taart.

12
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen over de taart en serveer. Lekker!

bereidingstip:

In plaats van kokosyoghurt kun je standyoghurt kokos (4 x 125 g) gebruiken.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.