Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Bij het aansnijden zie je hoe mooi gekleurd hij is, dit lichte gehaktbrood.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bij het aansnijden zie je hoe mooi gekleurd hij is, dit lichte gehaktbrood. 8 personen
4 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cakevorm (30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 5 eieren 6 min. Laat ze schrikken en pel ze.
  2. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.
  3. Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en de rest fijn. Voeg de fijngesneden venkel, Italiaanse kruiden en kipkruiden aan de ui toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.
  4. Rasp ondertussen de kaas. Maal de kipdijfilet fijn in de keukenmachine. Meng de kip, kaas, het laatste rauw ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.
  5. Vet de cakevorm in. Verdeel de plakken venkel over de bodem van de vorm. Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan. Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan.
  6. Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel. Snijd in plakken.

variatietip:

Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan 750 g kipgehakt en halveer de hoeveelheid kipkruiden.

bewaartip:

Je kunt het gehaktbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm 30 min. op in een voorverwarmde oven op 150 °C.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kipgehaktbrood met venkel en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 5 eieren

Kook de eieren 6 min. Laat ze schrikken en pel ze.

3
  • 2 uien
  • 4 el olijfolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min.

4
  • 3 venkelknollen

Snijd het groen, de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel. Bewaar het groen. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en de rest fijn.

5
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el kipkruiden met zout

Voeg de fijngesneden venkel, Italiaanse kruiden en kipkruiden aan de ui toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper. Laat iets afkoelen.

6
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 750 g kipdijfilet
  • 1 ei

Rasp ondertussen de kaas. Maal de kipdijfilet fijn in de keukenmachine. Meng de kip, kaas, het laatste rauwe ei en het ui-venkelmengsel in een ruime kom.

7
  • 2 el olijfolie

Vet de cakevorm in. Verdeel de plakken venkel over de bodem van de vorm. Schep ¼ van het gehaktmengsel erop en druk aan.

8

Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan.

9

Bak het kipgehaktbrood in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Laat het brood 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm.

10

Stort het gehaktbrood op een serveerschaal en garneer met het groen van de venkel. Snijd in plakken. Lekker!

variatietip:

Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan 750 g kipgehakt en halveer de hoeveelheid kipkruiden.

bewaartip:

Je kunt het gehaktbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm 30 min. op in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.