Thai­se kip-noe­del­sa­la­de

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch lunch 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 grote glazen pot of weckfles (750 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de mie in stukjes en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sugarsnaps 4 min. in ruim water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 min. gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Neem de pan van het vuur en schep de bosui erdoor.
  3. Rasp de winterpeen en radijs met de grove rasp van de keukenmachine. Klop de pindakaas, chilisaus, vissaus, het limoensap en de rest van de olie tot een dressing. Snijd de rode peper in ringetjes en meng met de geraspte groenten door de mie.
  4. Verdeel de helft van de mie over de bodem van de potten. Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de sugarsnaps, de kip en de rest van de mie over. Leg de rest van de sugarsnaps erop. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

variatietip:

Je kunt de Thaise kipfiletblokjes ook vervangen door naturel kipfiletblokjes en deze naar smaak kruiden met tom kha pasta (Blue Elephant).

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.175 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise kip-noedelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip-noe­del­sa­la­de

1
1
  • 250 g Chinese eiermie

Breek de mie in stukjes en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g sugarsnaps

Kook de sugarsnaps 4 min. in ruim water. Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 300 g Thaise kipfiletblokjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 min. gaar. Schep regelmatig om.

4
4
  • 3 bosuien

Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Neem de pan van het vuur en schep de bosui erdoor.

5
5
  • 300 g winterpeen
  • 1 bos radijs

Rasp de winterpeen en radijs met de grove rasp van de keukenmachine.

6
6
  • 3 el pindakaas met stukjes noot
  • 3 el zoete chilisaus
  • 2 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 1 el arachideolie

Klop de pindakaas, chilisaus, vissaus, het limoensap en de olie tot een dressing.

7
7
  • 1 rode peper

Snijd de rode peper in ringetjes en meng met de geraspte groenten door de mie.

8
8

Verdeel de helft van de mie over de bodem van de potten. Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de sugarsnaps, de kip en de rest van de mie over.

9
9

Leg de rest van de sugarsnaps erop. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

variatietip:

Je kunt de Thaise kipfiletblokjes ook vervangen door naturel kipfiletblokjes en deze naar smaak kruiden met tom kha pasta (Blue Elephant).

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.