Cous­cous­sa­la­de met raap­ste­len

Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous!

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous! 4 personen
3 83

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 350 ml en breng met het bouillontablet aan de kook. Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Roer door en laat 10 min. staan.
  2. Laat de olijven uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Roer de olie, olijven en ras el hanout door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de romaatjes en snijd de raapstelen grof. Schep de romaatjes en raapstelen door de couscous. Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de feta erover en serveer met de limoen.

variatietip:

In plaats van raapstelen kun je ook pittige rucola gebruiken.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met raapstelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met raap­ste­len

1
  • 1 sinaasappel
  • ½ groentebouillontablet

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 350 ml en breng met het bouillontablet aan de kook.

2
  • 300 g couscous

Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Roer door en laat 10 min. staan.

3
  • 240 g zwarte olijven zonder pit

Laat de olijven uitlekken. Roer de couscous los met een vork.

4
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 el ras el hanout

Roer de olie, olijven en ras el hanout door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 250 g romaatjes
  • 2 bosjes raapstelen

Halveer de romaatjes en snijd de raapstelen grof. Schep de romaatjes en raapstelen door de couscous.

6
  • 1 limoen
  • 200 g Griekse feta

Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de feta erover en serveer met de limoen. Lekker!

variatietip:

In plaats van raapstelen kun je ook pittige rucola gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.