Snel­le taart­jes met mas­car­po­ne-le­mon curd & man­go

Met lemon curd maak je echt de allerlekkerste toetjes.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met lemon curd maak je echt de allerlekkerste toetjes. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem de pistachenoten uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Schil ondertussen de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in plakjes.
  3. Meng de mascarpone met de lemon curd en verdeel gelijkmatig over de zandbodems. Beleg de taartjes met de plakjes mango in een waaiervorm.
  4. Hak de pistachenoten grof en bestrooi de taartjes ermee. Garneer met blaadjes munt en serveer.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 91 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle taartjes met mascarpone-lemon curd & mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le taart­jes met mas­car­po­ne-le­mon curd & man­go

1
1
  • 1 el pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2

Neem de pistachenoten uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 eetrijpe mango

Schil ondertussen de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in plakjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

4
4
  • 125 g mascarpone
  • 2 el lemon curd
  • 4 zandbodems

Meng de mascarpone met de lemon curd en verdeel gelijkmatig over de zandbodems. Beleg de taartjes met de plakjes mango in een waaiervorm.

5
5
  • 2 takjes munt

Hak de pistachenoten grof en bestrooi de taartjes ermee. Garneer met blaadjes munt en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.