Schel­vis in kor­ma met ge­le rijst

Verrassend: zachte schelvis in een kruidige Indiase curry.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Verrassend: zachte schelvis in een kruidige Indiase curry. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en prei 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten, korma en vissaus toe en verwarm 4 min. op laag vuur. Roer regelmatig
  3. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en hak de noten fijn.
  4. Leg de schelvis in de saus en laat in 3 min. op laag vuur garen.
  5. Schep de bosui en cashewnoten door de rijst en serveer met de korma.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Schelvis in korma met gele rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schel­vis in kor­ma met ge­le rijst

1
1
  • 325 g gele rijst
  • 2 tenen knoflook

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 300 g gesneden prei

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en prei 4 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 450 g tuinerwten
  • 450 g kormasaus
  • 1 el vissaus

Voeg de tuinerwten, korma en vissaus toe en verwarm 4 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 3 bosuitjes
  • 50 g gezouten cashewnoten

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en hak de noten fijn.

5
5
  • 300 g schelvissen

Leg de schelvis in de saus en laat in 3 min. op laag vuur garen.

6
6

Schep de bosui en cashewnoten door de rijst en serveer met de korma.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.