Aard­ap­pel­pu­ree met ker­riesau­cijs

Glutenvrije maaltijd voor lekker-snel-klaar-dagen.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Glutenvrije maaltijd voor lekker-snel-klaar-dagen. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
  2. Bestrooi de kalfssaucijzen met de kerriepoeder en snijd de saucijzen elk vier keer in. Verhit de olie in de koekenpan en bak de saucijzen in 8 min. rondom bruin.
  3. Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook in stukjes. Verdeel de broccoli in gelijke roosjes en kook 4 min. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  4. Doe de puree in een schaal en meng met de bieslook. Bestrooi de broccoli met het amandelschaafsel en serveer met de aardappelpuree met bieslook en kerriesaucijs.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelpuree met kerriesaucijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­pu­ree met ker­riesau­cijs

1
1
  • 25 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 4 kalfssaucijzen
  • 2 tl kerriepoeder

Bestrooi de kalfssaucijzen met de kerriepoeder en snijd de saucijzen elk vier keer in.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de koekenpan en bak de saucijzen in 8 min. rondom bruin.

4
4
  • 900 g aardappelpuree
  • 25 g bieslook

Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook in stukjes.

5
5
  • 600 g broccoli

Verdeel de broccoli in gelijke roosjes en kook 4 min. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

6
6

Doe de puree in een schaal en meng met de bieslook.

7
7

Bestrooi de broccoli met het amandelschaafsel en serveer met de aardappelpuree met bieslook en kerriesaucijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.