Quinoa­sa­la­de met avo­ca­do en gar­na­len

Onze versie van de Californische green goddess-salade.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Onze versie van de Californische green goddess-salade. 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de quinoa met het bouillontablet en het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. afgedekt koken. Doe in een ruime kom en laat afkoelen. Kook de tuinerwten 2 min. in ruim water, giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng de sla, komkommer en tuinerwten door de quinoa. Snijd de bieslook fijn. Snijd het basilicum grof. Pers de citroen uit. Snijd de ansjovisfilets fijn en meng met het citroensap en de mayonaise.
  3. Voeg de helft van de bieslook en het gesneden basilicum toe aan de ansjovis en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de avocado, garnalen en dressing erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en de basilicumblaadjes.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.315 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met avocado en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met avo­ca­do en gar­na­len

1
  • 150 g zwarte quinoa
  • 1 groentebouillontablet
  • 300 ml kraanwater

Breng de quinoa met het bouillontablet en het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. afgedekt koken. Doe in een ruime kom en laat afkoelen.

2
  • 250 g tuinerwten

Kook de tuinerwten 2 min. in ruim water, giet af en spoel onder koud stromend water.

3
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 komkommer

Snijd de ijsbergsla in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng de sla, komkommer en tuinerwten door de quinoa.

4
  • 13 g bieslook
  • 8 g basilicum
  • ½ citroen

Snijd de bieslook fijn. Snijd het basilicum grof. Pers de citroen uit.

5
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 el Licht & romig

Snijd de ansjovisfilets fijn en meng met het citroensap en de mayonaise.

6

Voeg de helft van de bieslook en het gesneden basilicum toe aan de ansjovis en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.

8
  • 150 g seabob garnalen
  • 7 g basilicum

Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de avocado, garnalen en dressing erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en de basilicumblaadjes. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.