Op­per­de­pop: mi­ni-ap­pel­flap­jes 24+ mnd

Appelflapjes doen het altijd goed bij visite, zeker als ze zo lekker klein en zoet zijn.

  • kindergerecht
  • 10 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Appelflapjes doen het altijd goed bij visite, zeker als ze zo lekker klein en zoet zijn. 10 stuks
2 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de appel in een kom met de custard en suiker.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Schep op een helft van elk driehoekje een beetje van het appelmengsel. Vouw het deeg over de appel dicht, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Duw de naden goed dicht met een vork. Leg de appelflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de appelflapjes ermee.
  3. Bak de appelflapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.

variatietip:

Je kunt de custardpoeder ook vervangen door 1 zakje vanillesuiker.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 144 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: mi­ni-ap­pel­flap­jes 24+ mnd

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 5 plakjes bladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

3
3
  • 1 appel

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.

4
4
  • 2 el custardpoeder
  • 1 el suiker

Meng de appel in een kom met de custard en suiker.

5
5

Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Schep op een helft van elk driehoekje een beetje van het appelmengsel.

6
6

Vouw het deeg over de appel dicht, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Duw de naden goed dicht met een vork.

7
7
  • 1 ei

Leg de appelflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de appelflapjes ermee.

8
8

Bak de appelflapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.

variatietip:

Je kunt de custardpoeder ook vervangen door 1 zakje vanillesuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.