Zoe­te mi­ni-qui­ches van kren­ten­brood

Maak het ontbijt extra feestelijk met versgebakken mini-muffins.

  • brunch
  • 10 stuks
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Maak het ontbijt extra feestelijk met versgebakken mini-muffins. 10 stuks
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Snijd de korstjes van het krenten-rozijnenbrood. Besmeer de sneetjes aan één kant met boter. Duw met de beboterde kant naar beneden voorzichtig in 10 muffinholtes.
  2. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem met 50 ml melk in een ruime kom tot een glad papje. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  3. Doe het merg met de rest van de melk en het citroenrasp in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg als het mengsel bijna kookt het bloemmengsel toe en roer snel glad. Klop de eidooiers erdoor. Verwarm al roerend 3 min. tot een dik, glad mengsel. Laat niet koken.
  4. Roer de stroop door het mengsel. Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Schenk de custard in een maatbeker. Verdeel de custard over de mini-quiches en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  5. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel.

combinatietip:

Lekker met aardbeien en slagroom.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags

Zoete mini-quiches van krentenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te mi­ni-qui­ches van kren­ten­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 75 g boter
  • 10 sneetjes krenten-rozijnenbrood

Smelt de boter in een steelpan. Snijd de korstjes van het krenten-rozijnenbrood.

3
3

Besmeer de sneetjes aan één kant met boter. Duw met de beboterde kant naar beneden voorzichtig in 10 muffinholtes.

4
4
  • 3 eieren
  • 25 g bloem
  • 50 ml melk

Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem met de melk in een ruime kom tot een glad papje.

5
5
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

6
6
  • 125 ml melk

Doe het merg met de melk en het citroenrasp in een steelpan en breng tegen de kook aan.

7
7

Voeg als het mengsel bijna kookt het bloemmengsel toe en roer snel glad.

8
8

Klop de eidooiers erdoor. Verwarm al roerend 3 min. tot een dik, glad mengsel. Laat niet koken.

9
9
  • 5 el keukenstroop
  • 100 ml slagroom

Roer de stroop door het mengsel. Neem de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Schenk de custard in een maatbeker.

10
10

Verdeel de custard over de mini-quiches en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

11
11
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl gemalen kaneel

Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel.

combinatietip:

Lekker met aardbeien en slagroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.