Zelf­ge­maak­te pin­da­kaas

Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Daar worden ze groot en sterk van, zeker als je het zelf maakt. 1 stuks
2 14

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • pot

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
  2. Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.

variatietip:

Houd je van pindakaas met een smaakje? Voeg dan na de honing 1 el sambal badjak, 1 tl gemalen kaneel of 1 el fijngehakte pure chocolade toe.

bewaartip:

Je kunt de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 3.085 kcal
  • eiwit 113 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 253 g
    waarvan verzadigd 37 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 31 g
Tags

Zelfgemaakte pindakaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te pin­da­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 450 g ongezouten pinda's

Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om.

3
3

Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.

4
4
  • ½ el zout
  • 2 el arachideolie
  • 1 el honing

Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Schep in een pot en sluit af.

variatietip:

Houd je van pindakaas met een smaakje? Voeg dan na de honing 1 el sambal badjak, 1 tl gemalen kaneel of 1 el fijngehakte pure chocolade toe.

bewaartip:

Je kunt de pindakaas 3 weken in de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.