Zelf­ge­maak­te nu­tel­la

Verrassing! Deze chocoladetopper voor op brood maak je gewoon zelf.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Verrassing! Deze chocoladetopper voor op brood maak je gewoon zelf. 1 stuks
3 11

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • pot

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat 10 min. op een bord afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine in 5 min. tot een gladde pasta. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
  2. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Snijd de pure chocolade en melkchocolade grof. Doe de chocolade, melk en honing in een kom en hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer 5 min. tot de chocolade is gesmolten (au bain-marie).
  3. Doe de chocolade bij de notenpasta in de keukenmachine en meng 2 min. tot gladde nutella. Schep in de pot en sluit af.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 1.395 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 104 g
    waarvan verzadigd 37 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 13 g
Tags

Zelfgemaakte nutella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te nu­tel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 75 g hazelnoten

Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat 10 min. op een bord afkoelen.

3
3

Maal de noten in de keukenmachine in 5 min. tot een gladde pasta. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.

4
4
  • 50 g pure chocolade 72%
  • 50 g melkchocolade

Breng een pan met een laagje water aan de kook. Snijd de pure chocolade en melkchocolade grof.

5
5
  • 180 ml gecondenseerde melk
  • 1 el honing

Doe de chocolade, melk en honing in een kom en hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.

6
6

Roer 5 min. tot de chocolade is gesmolten (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

7
7

Doe de chocolade bij de notenpasta in de keukenmachine en meng 2 min. tot gladde nutella. Schep in de pot en sluit af.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.