Pa­ni­ni met moz­za­rel­la, abri­koos en pro­s­ci­ut­to

Lunch de luxe: een gegrild broodje met kruiden en abrikoos.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Lunch de luxe: een gegrild broodje met kruiden en abrikoos. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • paninigrill

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur. Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.
  3. Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten. Serveer direct.

variatietip:

Lekker met basilicumpesto.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 10 g
Tags

Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­ni­ni met moz­za­rel­la, abri­koos en pro­s­ci­ut­to

1
1
  • 20 gewelde abrikozen zonder pit

Verwarm de paninigrill voor. Halveer ondertussen de abrikozen. Doe in een kom en giet er kokend water op tot ze onder staan. Laat 10 min. wellen. Giet af.

2
2
  • 15 g basilicum
  • 8 g munt
  • 250 g mozzarella
  • 4 panini's

Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de panini’s in de lengte open.

3
3
  • 25 g boter
  • 1 el donkere basterdsuiker

Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen met de suiker 1 min. op hoog vuur.

4
4
  • 80 g prosciutto crudo

Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella.

5
5

Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft.

6
6

Leg de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten. Serveer direct.

variatietip:

Lekker met basilicumpesto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.