Paas­taart met man­go en ko­kos

Wát een feest: deze frisse lentetaart is een absolute blikvanger op tafel. En ook nog ongelooflijk lekker.

  • gebak
  • 10 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Wát een feest: deze frisse lentetaart is een absolute blikvanger op tafel. En ook nog ongelooflijk lekker. 10 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 springvormen (Ø 18 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er een laag warm water op. Laat 5 min. staan. Zo komen de eieren en de kom op temperatuur.
  2. Vet de bakvormen in met de boter en bestrooi met 15 g bakmeel. Beweeg de vormen zodat het meel gelijkmatig wordt verdeeld. Schud het overtollige meel eruit.
  3. Neem de eieren uit de kom en schenk het water eruit. Droog de kom af en breek de eieren erboven. Voeg het zout en de vanillearoma toe. Klop de eieren met een mixer 8 min. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, lichtgeel schuim ontstaat.
  4. Zeef de rest van het bakmeel boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Verdeel het (biscuit)beslag over de 2 bakvormen en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat de taartbodems in de vorm 1 uur afkoelen.
  5. Pureer de mango met de staafmixer. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de mangopuree, het limoenrasp en -sap door de roomkaas.
  6. Knijp de tube gele kleurstof leeg in een schaal en meng de blauwe kleurstof erdoor, zodat het groen wordt. Meng de geraspte kokos door de kleurstof. Eerst met een vork en wrijf daarna de kokos tussen je handen, zodat het mooi groen wordt.
  7. Neem de taartbodems uit de vorm en snijd beide overlangs in 2 lagen. Bestrijk 3 van de 4 taartlagen met de fruitspread en vervolgens met de mangovulling in een laag van ca. ½ cm dik. Stapel de bestreken lagen op elkaar en leg de onbestreken laag erbovenop.
  8. Bestrijk de taart rondom met een paletmes met de rest van de mangovulling. Bestrooi de taart rondom met de groene kokos. Verdeel de decoratiebloemetjes over de taart.

variatietip:

Je kunt ook nog paaseitjes tussen de bloemetjes zetten om de taart een extra paastintje te geven.

video

Bis­cuit­bo­dem ma­ken

Instructievideo - 02:16 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags

Paastaart met mango en kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paas­taart met man­go en ko­kos

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 5 eieren

Leg de eieren in een kom en schenk er een laag warm water op. Laat 5 min. staan. Zo komen de eieren en de kom op temperatuur.

3
3
  • 25 g boter
  • 15 g zelfrijzend bakmeel

Vet de bakvormen in met de boter en bestrooi met het bakmeel.

4
4

Beweeg de vormen zodat het meel gelijkmatig wordt verdeeld. Schud het overtollige meel eruit.

5
5
  • ½ tl zout
  • 2 tl vanillearoma

Neem de eieren uit de kom en schenk het water eruit. Droog de kom af en breek de eieren erboven. Voeg het zout en de vanillearoma toe.

6
6
  • 160 g witte basterdsuiker

Klop de eieren met een mixer 8 min. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, lichtgeel schuim ontstaat.

7
7
  • 165 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het bakmeel boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door.

8
8

Verdeel het (biscuit)beslag over de 2 bakvormen en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

9
9

Neem uit de oven en laat de taartbodems in de vorm 1 uur afkoelen.

10
10
  • 275 g verse mangostukjes
  • 1 limoen

Pureer de mango met de staafmixer. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

11
11
  • 200 g MonChou

Meng de mangopuree, het limoenrasp en -sap door de roomkaas.

12
12
  • 1 tube gele kleurstof
  • ½ tl blauwe kleurstof

Knijp de tube gele kleurstof leeg in een schaal en meng de blauwe kleurstof erdoor, zodat het groen wordt.

13
13
  • 100 g geraspte kokos

Meng de geraspte kokos door de kleurstof. Eerst met een vork en wrijf daarna de kokos tussen je handen, zodat het mooi groen wordt.

14
14

Neem de taartbodems uit de vorm en snijd beide overlangs in 2 lagen.

15
15
  • 6 el fruitspread abrikoos

Bestrijk 3 van de 4 taartlagen met de fruitspread en vervolgens met de mangovulling in een laag van ca. ½ cm dik.

16
16

Stapel de bestreken lagen op elkaar en leg de onbestreken laag erbovenop.

17
17

Bestrijk de taart rondom met een paletmes met de rest van de mangovulling.

18
18

Bestrooi de taart rondom met de groene kokos.

19
19
  • 12 decoratiebloemetjes

Verdeel de decoratiebloemetjes over de taart.

variatietip:

Je kunt ook nog paaseitjes tussen de bloemetjes zetten om de taart een extra paastintje te geven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.