Marsh­mal­low-cho­co­la­derots­jes

Hard vanbuiten, zacht vanbinnen: een verrassingstraktatie!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Hard vanbuiten, zacht vanbinnen: een verrassingstraktatie! 20 stuks
4 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de spekjes schuin in drie repen en de repen in drie stukjes, zodat je 9 mini-spekjes krijgt.
  2. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de pure chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past. Hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Smelt de pure chocolade (au bain-marie).
  3. Meng de mini-spekjes en cranberrymix erdoor en schep met 2 eetlepels 20 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocoladerotsjes op een koele plek in 30 min. drogen.
  4. Hak de witte chocolade grof en smelt deze ook au bain-marie. Maak streepjes op de bovenkant van de rotsjes door met een vork de witte chocolade eroverheen te sprenkelen. Laat 10 min. drogen.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags

Marshmallow-chocoladerotsjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Marsh­mal­low-cho­co­la­derots­jes

1
1
  • 10 sugared mallows

Snijd de spekjes schuin in drie repen en de repen in drie stukjes, zodat je 9 mini-spekjes krijgt.

2
2
  • 180 g pure chocolade

Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de pure chocolade grof en doe in een kom die precies in de pan past.

3
3

Hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Smelt de pure chocolade (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 100 g ongezouten frisse cranberrymix

Meng de mini-spekjes en cranberrymix erdoor en schep met 2 eetlepels 20 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Laat de chocoladerotsjes op een koele plek in 30 min. drogen.

6
6
  • 50 g witte chocolade

Hak de witte chocolade grof en smelt deze ook au bain-marie.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

7
7

Maak streepjes op de bovenkant van de rotsjes door met een vork de witte chocolade eroverheen te sprenkelen. Laat 10 min. drogen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.