Ei­er­sa­la­de

Lunch- én borrelklassieker met een twist: klein scheutje worcestershire sauce.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Lunch- én borrelklassieker met een twist: klein scheutje worcestershire sauce. 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn.
  2. Meng de mayonaise, mosterd, worcestershire sauce en ¾ van de bieslook door de geprakte eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrooi de eiersalade met de rest van de bieslook.

variatietip:

Vervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe.

variatietip:

Voeg voor extra smaak 1 tl gerookt paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.

variatietip:

Vervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte zalmblokjes toe.

combinatietip:

Lekker op geroosterd brood.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 250 mg
Tags

Eiersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­sa­la­de

1
1
  • 6 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en prak fijn met een vork. Laat 5 min. afkoelen.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 25 g bieslook

Snijd de bieslook fijn.

3
3
  • 6 el mayonaise
  • 1½ tl mosterd
  • 1 tl worcestershiresauce

Meng de mayonaise, mosterd, worcestershire sauce en ¾ van de bieslook door de geprakte eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Bestrooi de eiersalade met de rest van de bieslook.

variatietip:

Vervang de bieslook door basilicum en voeg 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe.

variatietip:

Voeg voor extra smaak 1 tl gerookt paprikapoeder en 50 g fijngesneden peppadews toe.

variatietip:

Vervang de bieslook door 15 g dille en voeg 100 g gerookte zalmblokjes toe.

combinatietip:

Lekker op geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.