Op­per­de­pop: krui­mel­koek­jes met jam 24+ mnd

Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen.

  • kindergerecht
  • 16 stuks
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen. 16 stuks
4 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (20 x 20 cm)
  • 16 papieren parapluutjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe met de bloem en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Vet het bakblik in en verdeel de helft van het deeg er in een dunne laag over. Druk goed aan.
  2. Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg erover en duw voorzichtig aan. Bak de kruimelkoek in de oven in ca. 20 min. goudbruin en laat afkoelen.
  3. Snijd de zijkanten los en snijd de koek in 16 vierkante koekjes. Neem voorzichtig uit de vorm en steek in elk koekje een parapluutje.

variatietip:

In plaats van kersenjam kun je ook andere jams gebruiken, zoals aardbeien-, abrikozen-, bosvruchten- of bramenjam. Neem geen halvajam, want dan worden de koekjes niet stevig genoeg.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: krui­mel­koek­jes met jam 24+ mnd

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g koude boter
  • 200 g bloem
  • 85 g witte basterdsuiker

Snijd de boter in kleine blokjes. Doe met de bloem en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.

3
3
  • 2 g koude boter

Vet het bakblik in en verdeel de helft van het deeg er in een dunne laag over. Druk goed aan.

4
4
  • 5 el kersenjam

Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg erover en duw voorzichtig aan.

5
5

Bak de kruimelkoek in de oven in ca. 20 min. goudbruin en laat afkoelen.

6
6

Snijd de zijkanten los en snijd de koek in 16 vierkante koekjes. Neem voorzichtig uit de vorm en steek in elk koekje een parapluutje.

variatietip:

In plaats van kersenjam kun je ook andere jams gebruiken, zoals aardbeien-, abrikozen-, bosvruchten- of bramenjam. Neem geen halvajam, want dan worden de koekjes niet stevig genoeg.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.