Op­per­de­pop: ijs­lol­ly’s in twee kleu­ren 24+ mnd

De ideale traktatie: deze ijsjes zijn gemaakt van vers fruit én zien er feestelijk uit.

  • kindergerecht
  • 4 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht De ideale traktatie: deze ijsjes zijn gemaakt van vers fruit én zien er feestelijk uit. 4 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • 4 ijslollyvormen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de meloen, lepel de zaden eruit met een lepel en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokken. Pureer de meloen met de staafmixer of in de keukenmachine en meng er 25 g suiker door. Voeg eventueel een scheutje water toe om er in totaal 300 ml van te maken. Schenk de meloenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje.
  2. Pureer de frambozen fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Zeef ze boven een maatbeker en meng de rest van de suiker erdoor. Voeg zo veel koud water toe dat je in totaal 300 ml hebt. Schenk de frambozenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje. Laat de ijslolly’s in 6 uur bevriezen in de vriezer.
  3. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de vormpjes kort in heet water. Trek de ijslolly’s aan het stokje voorzichtig uit de vormen.

variatietip:

Je kunt de ijslolly’s ook maken met gepureerde peer, mango, watermeloen of (gezeefde) aardbeien.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 18 g
  • natrium 14 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: ijslolly’s in twee kleuren 24+ mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: ijs­lol­ly’s in twee kleu­ren 24+ mnd

1
1
  • 1 meloen

Halveer de meloen, lepel de zaden eruit met een lepel en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokken.

Meloen snijden

Instructievideo

01:38 min.

2
2
  • 25 g fijne kristalsuiker

Pureer de meloen met de staafmixer of in de keukenmachine en meng de suiker erdoor. Voeg eventueel een scheutje water toe om er in totaal 300 ml van te maken.

3
3

Schenk de meloenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje.

4
4
  • 300 g frambozen
  • 75 g fijne kristalsuiker

Pureer de frambozen fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Zeef ze boven een maatbeker en meng de rest van de suiker erdoor.

5
5

Voeg zo veel koud water toe dat je in totaal 300 ml hebt. Schenk de frambozenpuree tot aan de rand in vier ijslollyvormen. Sluit de vormen met het dekseltje met stokje.

6
6

Laat de ijslolly’s in 6 uur bevriezen in de vriezer.

7
7

Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de vormpjes kort in heet water. Trek de ijslolly’s aan het stokje voorzichtig uit de vormen.

variatietip:

Je kunt de ijslolly’s ook maken met gepureerde peer, mango, watermeloen of (gezeefde) aardbeien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.