Op­per­de­pop: sla­bak­jes met mi­hoen en kip 2-4 jr

Extra leuk: de kinderen mogen ook de ‘schaaltjes’ opeten!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Extra leuk: de kinderen mogen ook de ‘schaaltjes’ opeten! 4 personen
4 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng in een kom met 2 el van de citroensap en laat 10 min. marineren. Maak intussen de buitenste 4 mooie bladeren van de ijsbergsla voorzichtig los. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de snijbonen schoon. Kook 6 min. in een pan met een beetje water en giet af in een vergiet. Leg intussen de mihoen in een schaal en schenk er kokend water op. Laat 5 min. wellen. Knip met een schaar in stukken. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook en paprikablokjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de snijbonen en mihoen toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met de rest van het citroensap en de sojasaus. Verdeel de slabladeren als kommetjes over 4 borden en vul met het mihoenmengsel.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 532 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: slabakjes met mihoen en kip 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: sla­bak­jes met mi­hoen en kip 2-4 jr

1
1
  • 400 g kipfilet
  • 2 el citroensap

Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng in een kom met de citroensap en laat 10 min. marineren.

2
2
  • 1 krop ijsbergsla

Maak intussen de buitenste 4 mooie bladeren van de ijsbergsla voorzichtig los. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 1 rode paprika

Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 250 g snijbonen

Maak de snijbonen schoon. Kook 6 min. in een pan met een beetje water en giet af in een vergiet.

5
5
  • 100 g mihoen

Leg intussen de mihoen in een schaal en schenk er kokend water op. Laat 5 min. wellen. Knip met een schaar in stukken.

6
6
  • 1 teen knoflook

Hak de knoflook fijn.

7
7
  • 2 el olie

Verhit de olie in een pan en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook en paprikablokjes toe en bak 3 min. mee.

8
8
  • 1 el citroensap
  • 2 el sojasaus

Voeg de snijbonen en mihoen toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met de rest van het citroensap en de sojasaus.

9
9

Verdeel de slabladeren als kommetjes over 4 borden en vul met het mihoenmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.