Op­per­de­pop: pi­ta­brood­je met to­nijn 2-4 jr

In een shoarmabroodje en gemengd met augurk vinden kids vis heerlijk!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht In een shoarmabroodje en gemengd met augurk vinden kids vis heerlijk! 4 personen
3 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaatjes in vieren. Schep de tonijn met de olie in een kom en maak los met een vork. Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de augurk in kleine blokjes, snipper de sjalot en hak de basilicumblaadjes fijn.
  2. Meng de tonijn met de tomaatjes, sjalot, maïskorrels, augurk en het basilicum in een kom. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de broodjes goudbruin. Laat een beetje afkoelen en snijd half in. Duw iets open en vul met de tonijnsalade.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Tip:

Maak een dubbele hoeveelheid, zodat je er een lichte avondmaaltijd van kunt maken.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 468 mg
  • vezels 3 g

Opperdepop: pitabroodje met tonijn 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: pi­ta­brood­je met to­nijn 2-4 jr

1
1
  • 6 cherrytomaten

Snijd de tomaatjes in vieren.

2
2
  • 160 g tonijnstukken in olijfolie

Schep de tonijn met de olie in een kom en maak los met een vork.

3
3
  • 3 el maiskorrels
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 sjalot
  • 2 takjes verse basilicum

Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de augurk in kleine blokjes, snipper de sjalot en hak de basilicumblaadjes fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 1 el citroensap

Meng de tonijn met de tomaatjes, sjalot, maïskorrels, augurk en het basilicum in een kom. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 shoarmabroodjes

Rooster de broodjes goudbruin. Laat een beetje afkoelen en snijd half in. Duw iets open en vul met de tonijnsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.