Op­per­de­pop: vis met knap­pe­rig korst­je 1-2 jr

Gekruid en met een knapperig korstje vinden kinderen vis nét even wat lekkerder.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Gekruid en met een knapperig korstje vinden kinderen vis nét even wat lekkerder. 4 personen
2 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet de ovenschaal in. Leg de vis erin en besprenkel met het citroensap. Snijd de korstjes van het brood en maal in de keukenmachine tot fijn kruim.
  2. Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng in een kom het broodkruim met de peterselie, knoflook en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi het broodkruimmengsel over de vis en druk goed aan.
  3. Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en de vis gaar is.

combinatietip:

Lekker met gekookte bloemkool- en broccoliroosjes en gebakken aardappeltjes.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Tip:

Geen oud brood in huis? Rooster de sneetjes brood kort in de broodrooster, maar laat ze niet bruin worden, en verkruimel.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: vis met knapperig korstje 1-2 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: vis met knap­pe­rig korst­je 1-2 jr

1
1

Verwarm de oven voor op 225°C.

2
2
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 el citroensap

Vet de ovenschaal in. Leg de vis erin en besprenkel met het citroensap.

3
3
  • 3 sneetjes oud brood

Snijd de korstjes van het brood en maal in de keukenmachine tot fijn kruim.

4
4
  • 4 takjes peterselie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 2 el olijfolie

Meng in een kom het broodkruim met de peterselie, knoflook en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Strooi het broodkruimmengsel over de vis en druk goed aan.

7
7

Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en de vis gaar is.

combinatietip:

Lekker met gekookte bloemkool- en broccoliroosjes en gebakken aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.