Op­per­de­pop: pas­ta met spi­na­zie­room­saus 10-12 mnd

Van spinazie worden ze groot en sterk! En de roomkaas maakt het hapje lekker zacht.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Van spinazie worden ze groot en sterk! En de roomkaas maakt het hapje lekker zacht. 1 stuks
2 6

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi en verwarm intussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaten met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Laat de spinazie uitlekken in een zeef. Giet de pasta af. Pureer de spinazie, tomaat en pasta met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree. Meng de roomkaas erdoor.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn.

Tip:

Houd enkele gekookte pastavormpjes apart en geef ze los te eten, zodat je kind leert hoe grotere stukjes aanvoelen in de mond.

video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: pasta met spinazieroomsaus 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: pas­ta met spi­na­zie­room­saus 10-12 mnd

1
1
  • 20 g pasta

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 75 g spinazie deelblokjes

Ontdooi en verwarm intussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 tomaat

Kruis de tomaat bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.

4
4

Ontvel de tomaat met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

5
5

Laat de spinazie uitlekken in een zeef. Giet de pasta af.

6
6
  • 1 el roomkaas naturel

Pureer de spinazie, tomaat en pasta met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree. Meng de roomkaas erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.