Op­per­de­pop: ri­sot­to met dop­erwt­jes 10-12 mnd

Risotto is romig en daardoor ideaal om je kind langzaam aan ongepureerd voedsel te laten wennen.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans kindergerecht Risotto is romig en daardoor ideaal om je kind langzaam aan ongepureerd voedsel te laten wennen. 2 stuks
3 5

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Verhit de olie en fruit de sjalot 3 min. in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de rijst en het basilicum of de Italiaanse kruiden toe en schep om. Schenk de bouillon of het water erbij en meng de doperwten erdoor. Laat zonder de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes koken.
  2. Schep de rijst regelmatig om en voeg eventueel nog een scheutje bouillon of heet water toe. Meng de kaas door de rijst. Prak eventueel fijner met een vork.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het risottohapje 2 maanden bewaren.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: risotto met doperwtjes 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: ri­sot­to met dop­erwt­jes 10-12 mnd

1
1
  • 1 sjalot
  • ½ el olie

Snipper de sjalot. Verhit de olie en fruit de sjalot 3 min. in een kleine pan met dikke bodem.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 40 g risottorijst
  • ½ tl gedroogd basilicum of Italiaanse kruiden

Voeg de rijst en het basilicum of de Italiaanse kruiden toe en schep om.

3
3
  • 250 ml natriumarme bouillon of heet water
  • 100 g doperwten

Schenk de bouillon of het water erbij en meng de doperwten erdoor. Laat zonder de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes koken.

4
4

Schep de rijst regelmatig om en voeg eventueel nog een scheutje bouillon of heet water toe.

5
5
  • 2 el geraspte jonge kaas

Meng de kaas door de rijst. Prak eventueel fijner met een vork.

bewaartip:

Ingevroren kun je het risottohapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.