Op­per­de­pop: room­kaas­dip 10-12 mnd

Geef dit hapje eens als lunch in plaats van een boterham, kun je zelf meedippen!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Geef dit hapje eens als lunch in plaats van een boterham, kun je zelf meedippen! 2 stuks
1 1

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kruis de tomaat bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaat met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd in blokjes. Prak de tomaat met een vork zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met de roomkaas.
  2. Snijd de komkommer in dunne repen. Schil de bospeentjes en kook in 3 min. beetgaar in ruim kokend water. Leg de repen komkommer, peentjes en soepstengels bij de roomkaasdip. Doe aan je baby voor hoe hij de groenten en soepstengels in de dip moet dopen.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: roomkaasdip 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: room­kaas­dip 10-12 mnd

1
1
  • 1 tomaat

Kruis de tomaat bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.

2
2

Ontvel de tomaat met een mesje. Halveer, verwijder de zaden met een lepel en snijd in blokjes.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

3
3
  • 75 g roomkaas naturel

Prak de tomaat met een vork zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met de roomkaas.

4
4
  • ¼ komkommer
  • 6 bospeentjes

Snijd de komkommer in dunne repen. Schil de bospeentjes en kook in 3 min. beetgaar in ruim kokend water.

5
5
  • 4 soepstengels

Leg de repen komkommer, peentjes en soepstengels bij de roomkaasdip. Doe aan je baby voor hoe hij de groenten en soepstengels in de dip moet dopen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.