Op­per­de­pop: je eer­ste ma­ca­ro­ni 7-9 mnd

Baby’s eerste pastamaaltijd is lekker zacht en romig.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Baby’s eerste pastamaaltijd is lekker zacht en romig. 3 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 6 min. mee.
  2. Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een pannetje met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en roer tot de boter de bloem heeft opgenomen. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een dik, glad sausje ontstaat. Meng de kaas en nootmuskaat erdoor. Roer tot de kaas is gesmolten.
  3. Giet de macaroni en broccoli af, maar vang het kookvocht op. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree. Meng de kaassaus door de puree. Voeg eventueel wat kookvocht of melk toe om het hapje smeuïger te maken.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 8 g
Tags

Opperdepop: je eerste macaroni 7-9 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: je eer­ste ma­ca­ro­ni 7-9 mnd

1
1
  • 150 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes.

2
2
  • 60 g macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 6 min. mee.

3
3
  • 1 el boter
  • 1½ el bloem

Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een pannetje met dikke bodem. Meng de bloem erdoor en roer tot de boter de bloem heeft opgenomen.

4
4
  • 150 ml moedermelk of opvolgmelk

Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een dik, glad sausje ontstaat.

5
5
  • 4 el jonge kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat

Meng de kaas en nootmuskaat erdoor. Roer tot de kaas is gesmolten.

6
6

Giet de macaroni en broccoli af, maar vang het kookvocht op. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree.

7
7

Meng de kaassaus door de puree. Voeg eventueel wat kookvocht of melk toe om het hapje smeuïger te maken.

bewaartip:

Ingevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.