Op­per­de­pop: pas­ta met vis en to­maat 7-9 mnd

Geef je kleintje eens gepureerde witvis, je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Geef je kleintje eens gepureerde witvis, je kunt niet vroeg genoeg beginnen! 3 stuks
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook met de macaroni in 10 min. gaar in een pan met water en eventueel zout. Kruis ondertussen de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.
  2. Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis op laag vuur in 4 min. gaar.
  3. Giet de pasta en bloemkool af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of moeder- of opvolgmelk.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het pastahapje 2 maanden bewaren.

video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 8 g
Tags

Opperdepop: pasta met vis en tomaat 7-9 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: pas­ta met vis en to­maat 7-9 mnd

1
1
  • 300 g bloemkool
  • 60 g macaroni

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook met de macaroni in 10 min. gaar in een pan met water en eventueel zout.

2
2
  • 3 tomaten

Kruis ondertussen de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.

3
3

Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

4
4
  • 1 el olie
  • 75 g witvisfilets

Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de vis op laag vuur in 4 min. gaar.

5
5

Giet de pasta en bloemkool af, maar vang het kookvocht op.

6
6

Pureer alle ingrediënten tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of moeder- of opvolgmelk.

bewaartip:

Ingevroren kun je het pastahapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.