Op­per­de­pop: ba­by’s vis­scho­tel­tje met groen­ten en rijst 7-9 mnd

Mama een visschotel, de kleintjes ook. Baby’s visschoteltje, lekker met groenten, rijst en smaakmaker peterselie.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Mama een visschotel, de kleintjes ook. Baby’s visschoteltje, lekker met groenten, rijst en smaakmaker peterselie. 3 stuks
2 3

Ingrediënten

3 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Breng met de rijst afgedekt aan de kook in een pan met een flinke laag water. Hak de peterselie grof en maak de sperziebonen schoon. Voeg na 4 min. toe aan de rijst. Laat nog 10 min. koken. Verhit ondertussen de olie in een kleine koekenpan en bak de vis 4 min. op laag vuur.
  2. Giet de rijst en groenten af, maar vang het kookvocht op. Pureer alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijne puree. Verdun eventueel met kookvocht of melk.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het visschoteltje 2 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: baby’s visschoteltje met groenten en rijst 7-9 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: ba­by’s vis­scho­tel­tje met groen­ten en rijst 7-9 mnd

1
1
  • 150 g wortels
  • 30 g witte rijst

Schrap de wortel en snijd in plakjes. Breng met de rijst afgedekt aan de kook in een pan met een flinke laag water.

2
2
  • 1 takje takje peterselie
  • 150 g sperziebonen

Hak de peterselie grof en maak de sperziebonen schoon. Voeg na 4 min. toe aan de rijst. Laat nog 10 min. koken.

3
3
  • 1 el olie
  • 75 g witvisfilets

Verhit ondertussen de olie in een kleine koekenpan en bak de vis 4 min. op laag vuur.

4
4

Giet de rijst en groenten af, maar vang het kookvocht op.

5
5

Pureer alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijne puree. Verdun eventueel met kookvocht of melk.

bewaartip:

Ingevroren kun je het visschoteltje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.