Op­per­de­pop: brui­ne bo­nen met to­maat en kip 7-9 mnd

Bonen vullen goed! En de tomaat houdt het hapje lekker fris.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Bonen vullen goed! En de tomaat houdt het hapje lekker fris. 3 stuks
4 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de bonen uitlekken en spoel goed schoon onder koud stromend water. Zo verwijder je een deel van het zout. Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.
  2. Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur 4 min. Voeg de tomaten en bonen toe en warm al omscheppend 2 min. door.
  3. Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water of melk.

variatietip:

Maak een zoutloos hapje met 40 gr gedroogde bruine bonen in plaats van bonen uit pot. Week en kook de bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.

video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 4 g
Tags

Opperdepop: bruine bonen met tomaat en kip 7-9 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: brui­ne bo­nen met to­maat en kip 7-9 mnd

1
1
  • 100 g bruine bonen

Laat de bonen uitlekken en spoel goed schoon onder koud stromend water. Zo verwijder je een deel van het zout.

2
2
  • 3 tomaten

Kruis de tomaten bovenop in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water.

3
3

Ontvel de tomaten met een aardappelmesje. Halveer ze, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

4
4
  • 50 g kipfilet
  • ½ el olie

Snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur 4 min.

5
5

Voeg de tomaten en bonen toe en warm al omscheppend 2 min. door.

6
6

Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water of melk.

variatietip:

Maak een zoutloos hapje met 40 gr gedroogde bruine bonen in plaats van bonen uit pot. Week en kook de bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

bewaartip:

Ingevroren kun je het hapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.