Op­per­de­pop: kip­hap­je met wor­tel en dop­erwt­jes 7-9 mnd

Dit klassieke hapje van wortel, doperwtjes, aardappel en kip gaat er bij baby’s zonder problemen in.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands kindergerecht Dit klassieke hapje van wortel, doperwtjes, aardappel en kip gaat er bij baby’s zonder problemen in. 4 stuks
1 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Kook de wortel en aardappel in een pan met een flinke laag water met de deksel op de pan 6 min. Voeg de doperwtjes toe en kook nog 9 min., totdat de groenten gaar zijn.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur in 4-5 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of melk.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het kiphapje 2 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 23 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: kiphapje met wortel en doperwtjes 7-9 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: kip­hap­je met wor­tel en dop­erwt­jes 7-9 mnd

1
1
  • 150 g wortels
  • 100 g aardappelen

Schrap de wortel en snijd in plakjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

2
2

Kook de wortel en aardappel in een pan met een flinke laag water met de deksel op de pan 6 min.

3
3
  • 150 g doperwten

Voeg de doperwtjes toe en kook nog 9 min., totdat de groenten gaar zijn.

4
4
  • 75 g kipfilet
  • 1 el olie

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kip op laag vuur in 4-5 min. gaar.

5
5

Giet af en vang het kookvocht op. Pureer tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat kookvocht of melk.

bewaartip:

Ingevroren kun je het kiphapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.