Op­per­de­pop: mie­scho­tel­tje met pak­soi 7-9 mnd

Je kunt niet jong genoeg beginnen met Aziatisch eten: de mie en paksoi worden gestoofd tot zachte smaken.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch kindergerecht Je kunt niet jong genoeg beginnen met Aziatisch eten: de mie en paksoi worden gestoofd tot zachte smaken. 1 stuks
3 4

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons op laag vuur 4 min., totdat het vocht vrijkomt. Voeg de paksoi en het water toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.
  3. Giet de groenten en mie af. Pureer met de ham tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Tip:

De ingrediënten in dit hapje kun je ook gebruiken voor een Oosters roerbakgerecht voor jezelf. Bereid de mie zonder zout en voeg een beetje mie aan het hapje van je baby toe. Zo heb je heel snel een lekkere maaltijd voor jezelf én voor je kind op tafel!

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 344 mg
  • vezels 2 g
Tags

Opperdepop: mieschoteltje met paksoi 7-9 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: mie­scho­tel­tje met pak­soi 7-9 mnd

1
1
  • 15 g mie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 75 g paksoi
  • 50 g champignons

Snijd de paksoi in repen. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 tl olie

Verhit de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons op laag vuur 4 min., totdat het vocht vrijkomt.

4
4
  • 3 el kraanwater

Voeg de paksoi en het water toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes stoven.

5
5
  • 3 plakjes schouderham

Giet de groenten en mie af. Pureer met de ham tot een fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met wat gekookt water.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.