Op­per­de­pop: zacht-zoet wit­lof­hap­je 6 mnd

De appel verzacht de smaak van de witlof en samen combineren ze tot een zoetig babyhapje.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands kindergerecht De appel verzacht de smaak van de witlof en samen combineren ze tot een zoetig babyhapje. 3 stuks
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Breng met een flinke laag water aan de kook en laat afgedekt 5 min. koken. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de witlof en appel toe aan de aardappel en schep om. Laat 10 min. koken tot de aardappels zacht zijn.
  2. Giet de groenten af en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg om het hapje iets romiger te maken eventueel rijstebloem en melk toe.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het witlofhapje 2 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 19 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 2 g
Tags

Opperdepop: zacht-zoet witlofhapje 6 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: zacht-zoet wit­lof­hap­je 6 mnd

1
1
  • 150 g aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Breng met een flinke laag water aan de kook en laat afgedekt 5 min. koken.

2
2
  • 1 stronk witlof
  • 2 appels

Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes. Schil de appels en snijd in blokjes.

3
3

Voeg de witlof en appel toe aan de aardappel en schep om. Laat 10 min. koken tot de aardappels zacht zijn.

4
4

Giet de groenten af en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg om het hapje iets romiger te maken eventueel rijstebloem en melk toe.

bewaartip:

Ingevroren kun je het witlofhapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.