Op­per­de­pop: ven­kel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

Geef de allerkleinsten meerdere groenten in één hapje: kunnen ze alvast wennen!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Geef de allerkleinsten meerdere groenten in één hapje: kunnen ze alvast wennen! 1 stuks
3 2

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de harde kern uit de venkel en schrap de wortel. Snijd de venkel en wortel in plakjes. Schil en snijd de aardappel in blokjes.
  2. Doe de venkel, wortel en aardappel in een pan en voeg zo veel water toe dat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.
  3. Giet af en pureer tot fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg eventueel gekookt water of melk toe om het hapje smeuïger te maken.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Tip:

Snijd de rest van de venkel in heel dunne repen en meng met partjes sinaasappel of mandarijn door een gemengde groene sla. Maak de salade aan met een vinaigrette en serveer bijvoorbeeld bij gebraden kippenpootjes. Of bestrijk venkelrepen met olijfolie en gril in de grillpan lichtbruin en gaar.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 12 g
  • natrium 24 mg
  • vezels 4 g
Tags

Opperdepop: venkel-wortelpuree 6 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: ven­kel-wor­tel­pu­ree 6 mnd

1
1
  • ⅓ venkelknol
  • 50 g wortels

Snijd de harde kern uit de venkel en schrap de wortel. Snijd de venkel en wortel in plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 50 g aardappelen

Schil en snijd de aardappel in blokjes.

3
3

Doe de venkel, wortel en aardappel in een pan en voeg zo veel water toe dat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.

4
4

Giet af en pureer tot fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg eventueel gekookt water of melk toe om het hapje smeuïger te maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.