Op­per­de­pop: kleu­ri­ge biet­jespu­ree met wor­tel 6 mnd

Maak dit hapje per portie, zodat je de nitraatvolle bietjes niet hoeft op te warmen.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Maak dit hapje per portie, zodat je de nitraatvolle bietjes niet hoeft op te warmen. 1 stuks
0

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Wrijf de ruwe velletjes van de biet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Breng de wortel, biet en aardappel in een laagje water aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.
  2. Giet af en pureer de groenten tot een gladde puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de puree eventueel met gekookt water of melk.

Tip:

Snijd de rest van de gekookte biet in blokjes en meng door een salade met veldsla, ringetjes bosui en vinaigrette.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • natrium 47 mg
  • vezels 4 g
Tags

Opperdepop: kleurige bietjespuree met wortel 6 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: kleu­ri­ge biet­jespu­ree met wor­tel 6 mnd

1
1
  • 50 g wortels
  • ½ gekookte bieten
  • 50 g aardappelen

Schrap de wortel en snijd in plakjes. Wrijf de ruwe velletjes van de biet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

2
2

Breng de wortel, biet en aardappel in een laagje water aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.

3
3

Giet af en pureer de groenten tot een gladde puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de puree eventueel met gekookt water of melk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.