Op­per­de­pop: dop­erw­ten­pu­ree met munt 6 mnd

Een vleugje munt geeft dit hapje z’n lekker frisse smaak.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Een vleugje munt geeft dit hapje z’n lekker frisse smaak. 3 stuks
4 1

Ingrediënten

3 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette en aardappels in blokjes. Breng de doperwten, aardappelblokjes en muntblaadjes aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Voeg de courgetteblokjes toe en kook nog 5 min.
  2. Giet de groenten af en pureer tot een gladde puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met een beetje moeder- of opvolgmelk.

variatietip:

Voor een fijnere puree wrijf je het hapje met de achterkant van een lepel door een nylon zeef, zodat de velletjes van de erwtjes achterblijven.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je de doperwtenpuree 2 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 4 g
Tags

Opperdepop: doperwtenpuree met munt 6 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: dop­erw­ten­pu­ree met munt 6 mnd

1
1
  • 150 g courgette
  • 150 g aardappelen

Snijd de courgette en aardappels in blokjes.

2
2
  • 150 g doperwten
  • 10 munt

Breng de doperwten, aardappelblokjes en muntblaadjes aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

3
3

Voeg de courgetteblokjes toe en kook nog 5 min.

4
4

Giet de groenten af en pureer tot een gladde puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Verdun eventueel met een beetje moeder- of opvolgmelk.

variatietip:

Voor een fijnere puree wrijf je het hapje met de achterkant van een lepel door een nylon zeef, zodat de velletjes van de erwtjes achterblijven.

bewaartip:

Ingevroren kun je de doperwtenpuree 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.