Op­per­de­pop: pom­poen­hap­je 6 mnd

Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje. 4 stuks
5 1

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de draden en zaden en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet de pompoen in een pan net onder water en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 -20 min. zachtjes koken.
  2. Giet de pompoen af, vang het kookvocht op. Pureer met een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je het pompoenhapje 2 maanden bewaren.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 15 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 1 g
Tags

Opperdepop: pompoenhapje 6 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: pom­poen­hap­je 6 mnd

1
1
  • 400 g pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de draden en zaden en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2

Zet de pompoen in een pan net onder water en breng aan de kook. Laat afgedekt 15 -20 min. zachtjes koken.

3
3

Giet de pompoen af, vang het kookvocht op. Pureer met een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk met staafmixer of in keukenmachine tot gladde puree.

bewaartip:

Ingevroren kun je het pompoenhapje 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.