Op­per­de­pop: smu­lei­tjes uit de oven 2-4 jr

Maak deze eitjes bijvoorbeeld in het weekend, als je meer tijd hebt om lekker te ontbijten.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Maak deze eitjes bijvoorbeeld in het weekend, als je meer tijd hebt om lekker te ontbijten. 4 personen
1 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 lage ovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 1 min. Voeg de tomaten en hamblokjes toe en bak 1 min. mee.
  2. Verdeel het tomatenmengsel over de ovenschaaltjes. Strooi de geraspte kaas erover. Breek boven elk schaaltje een ei en prik de dooiers eventueel kapot met een vork. Zet de schaaltjes in de oven en bak ca. 15 min. tot de eieren zijn gestold.
  3. Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster lichtbruin. Snijd in repen. Strooi peper en eventueel zout over de eitjes en serveer met de broodrepen.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Tip:

Heb je geen kleine ovenschaaltjes? Bereid dit gerecht dan in één grote ovenschaal.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 572 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: smuleitjes uit de oven 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: smu­lei­tjes uit de oven 2-4 jr

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotten

Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalotjes.

3
  • 1 el olie
  • 75 g hamblokjes

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 1 min. Voeg de tomaten en hamblokjes toe en bak 1 min. mee.

4
  • 75 g geraspte belegen kaas

Verdeel het tomatenmengsel over de ovenschaaltjes. Strooi de geraspte kaas erover.

5
  • 4 eieren

Breek boven elk schaaltje een ei en prik de dooiers eventueel kapot met een vork.

6

Zet de schaaltjes in de oven en bak ca. 15 min. tot de eieren zijn gestold.

7
  • 4 sneetjes bruinbrood

Rooster ondertussen de sneetjes brood in een broodrooster lichtbruin. Snijd in repen.

8

Strooi peper en eventueel zout over de eitjes en serveer met de broodrepen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.