In­di­a­se cur­ry met kip, aard­ap­pel en au­ber­gi­ne

Etentje? Met deze geurende pan curry op het fornuis zit de stemming er al snel in!

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Etentje? Met deze geurende pan curry op het fornuis zit de stemming er al snel in! 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.
  2. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.
  3. Voeg het water en de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Voeg de laatste 3 min. de erwten en aubergine toe. Roer af en toe. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Indiase curry met kip, aardappel en aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met kip, aard­ap­pel en au­ber­gi­ne

1
  • 300 g basmatirijst

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 1½ ui
  • 1½ cm verse gember
  • 200 g vastkokende aardappelen

Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon.

3
  • 1 aubergine
  • 300 g kipdijfilet

Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.

4
  • 3 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.

5
  • 2 el arachideolie
  • 2 el Indiase kruidenpasta

Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.

6
  • 200 g tomatenblokjes
  • 125 g tuinerwten

Voeg het water en de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Voeg de laatste 3 min. de erwten en aubergine toe. Roer af en toe.

7

Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.