Op­per­de­pop: yog­hurt­mous­se met dik­sap 1-2 jr

Yoghurtmousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

  • kindergerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Yoghurtmousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten. 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 puddingvormpjes (à 150 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatineblaadjes 5 min. in een bakje met koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met een mixer.
  2. Breng het water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete water.
  3. Doe het gelatinemengsel over in een kom en laat al roerend tot kamertemperatuur afkoelen.
  4. Roer in een kom 4 el diksap door de yoghurt en meng het gelatinemengsel erdoor. Schep de slagroom erdoor.
  5. Spoel de vormpjes met koud water om en schenk het yoghurtmengsel erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur opstijven in de koelkast.
  6. Dompel de onderkanten van de vormpjes kort in heet water en keer de toetjes om.
  7. Serveer de yoghurtmousse met 2 el diksap.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

serveertip:

Maak de mousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 45 mg
Tags

Opperdepop: yoghurtmousse met diksap 1-2 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: yog­hurt­mous­se met dik­sap 1-2 jr

1
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 125 ml slagroom

Week de gelatineblaadjes 5 min. in een bakje met koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met een mixer.

2
  • 3 el kraanwater

Breng het water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete water.

3

Doe het gelatinemengsel over in een kom en laat al roerend tot kamertemperatuur afkoelen.

4
  • 4 el diksap appel-zwarte bessen
  • 250 ml yoghurt

Roer in een kom het diksap door de yoghurt en meng het gelatinemengsel erdoor. Schep de slagroom erdoor.

5

Spoel de vormpjes met koud water om en schenk het yoghurtmengsel erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur opstijven in de koelkast.

6

Dompel de onderkanten van de vormpjes kort in heet water en keer de toetjes om.

7
  • 2 el diksap appel-zwarte bessen

Serveer de yoghurtmousse met het diksap. Lekker!

serveertip:

Maak de mousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.